sintenpietachterhoek


Ga naar inhoud

Recepten

Sinterklaas recepten

Op deze website kun je een aantal recepten van sinterklaas vinden zoals:
ēSpeculaas bakken
ēPeppernoten maken
ēZwarte pieten koppen



Speculaas bakken

IngrediŽnten:
- 450 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 250 gram boter
- 250 gram basterdsuiker
- 20 gram speculaaskruiden

Bereiding:
- Doe de ingrediŽnten in een beslagkom en kneed alles goed door elkaar (indien nodig kun je 3 soeplepels melk toevoegen). Als je klaar bent met kneden moet de deeg gedurende ongeveer 2 uurtjes op een koele plaats bewaard worden.
- Na deze 2 uur moet je deze deeg met een deegroller (of een fles) uitrollen. Snij daarna mooie vormpjes uit het deeg en leg deze op een stuk ingevet bakpapier dat je op de ovenplaat hebt gelegd. Daarna plaats je de ovenplaat in een voorverwarmde oven (150 ŗ 160 graden). Neem na ongeveer 20 minuutjes de bakplaat uit de oven. Zodra alles afgekoeld is, kun je beginnen met smullen. Eet smakelijk.



Pepernoten maken

IngrediŽnten:
- 450 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 250 gram boter
- 250 gram basterdsuiker
- 20 gram speculaaskruiden

Bereiding:
- Doe de ingrediŽnten in een beslagkom en kneed alles goed door elkaar (indien nodig kun je 3 soeplepels melk toevoegen). Als je klaar bent met kneden moet de deeg gedurende ongeveer 2 uurtjes op een koele plaats bewaard worden.
- Na deze 2 uur moet je van deze deeg kleine bolletjes (pepernoten) maken en leg deze op een stuk ingevet bakpapier dat je op de ovenplaat hebt gelegd. Daarna plaats je de ovenplaat in een voorverwarmde oven (150 ŗ 160 graden). Neem na ongeveer 15 minuutjes de bakplaat uit de oven. Zodra alles afgekoeld is, kun je beginnen met smullen. Eet smakelijk.


Zwarte pieten koppen

IngrediŽnten:
- Muffin
- Chocolade
- Smarties
- Dropveters

Bereiding:
- Smeer de muffins in met gesmolte chocolade. Laat de inmiddels zwart geworden muffins opdrogen. Versier daarna de muffins met bijvoorbeeld smarties en dropveters zodat de muffin er uit ziet als zwarte piet. Eet smakelijk!




Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu